Egy sérült, két gyanúsított

2024. 04. 18., cs - 14:06
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Békésen, a Kossuth Lajos utcában 2024. január 21-én 18 óra előtt pár perccel egy benzinkútról egymás után kanyarodott ki két teherkocsi. A hátul haladó sofőr úgy követte társát, hogy nem adott elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárosnak. A fiatalember fékezett, el akarta kerülni az ütközést, de elesett. A teherautó vezetője kiszállt. Az előtte induló kollégája is látta a tükörből, hogy mi történt, ezért ő is megállt. Mindketten odamentek a fiúhoz, és az elsőbbségadást elmulasztó sofőr megkérdezte tőle, hogy megsérült-e. A fiatalember mondta, hogy fáj a lába, ennek ellenére a férfiak elmentek a helyszínről anélkül, hogy segítséget hívtak volna.

A sérült tizenéves nem emlékezett a teherkocsik rendszámára, és arra sem, hogy milyen feliratok voltak a járműveken. Azt mondta, hogy az egész túl gyorsan történt, ezért nem tudta megfigyelni az embereket és a járműveket sem. A rendőrök aprólékos adatgyűjtéssel másnapra kiderítették, hogy kik voltak a sofőrök. Kihallgatásukon mindketten elismerték, hogy hibáztak, amikor magára hagyták a sérültet. Bár az a férfi döntött így, aki nem adott elsőbbséget, de kollégája utóbb megbánta, hogy csak hallgatott, nem szólt semmit, és nem győzte meg őt arról, hogy mentőt, rendőrt kell hívniuk.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya mindkét férfit segítségnyújtás elmulasztása bűncselekménnyel gyanúsítja. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség befejezte, és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Utolsó szolgálat

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult a Készenléti Rendőrség (KR) egyik legidősebb tiszthelyettese.

 

Betörő rendőrkézen

A zuglói rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy XIV. kerületi sörözőbe tört be, onnan szeszes italt és pénzt vitt el.