Éjszakai gyorsulás

2023. 06. 22., cs - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Fővárosi akció az illegális versenyek ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai 2023. június 17-én estétől a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton, a Szentendrei úton, a Váci úton, az Üllői úton és a Soroksári úton közlekedő autósokat ellenőrizték. A közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrése volt.

A rendőrök 12 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot sebességtúllépés, biztonsági öv használatának elmulasztása és behajtási tilalom megszegése miatt. Az egyenruhások három esetben helyszíni bírságot szabtak ki jármű engedély nélküli átalakítása, illetve egyéb szabálysértés elkövetése miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a gyorshajtások visszaszorítására. Ennek érdekében a jövőben is rendszeresen lesznek sebességmérések. Mindig tartsák be a sebességhatárokat… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.