Életet ment! Kössék be!

2022. 07. 06., sze - 10:37
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök a közutakon a biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a következő napokban a közúti ellenőrzések során a rendőrök a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, bukósisak) használatára fókuszálnak. Az akció célja a szabályok betartatása, illetve a figyelem felhívás az eszközök használatának elmulasztásának veszélyességére.

A közúti ellenőrzések tapasztalatai, továbbá a baleseti vizsgálatok is azt mutatják, hogy a gépjárművezetők és utasaik nagy része nem használja a járműbe szerelt biztonsági övet, sőt esetenként a gyermekek védelmét szolgáló biztonsági gyermekülést sem.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az, hogy egy közlekedési baleset anyagi káros, illetve személyi sérüléssel végződő lesz-e, több tényezőn is múlhat. Az egyik ilyen lényeges pont a passzív biztonsági eszköz (biztonsági öv, gyermekülés) használata, amely alapvetően meghatározhatja egy esetleges baleset kimenetelét.

Ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a gyermekek életét is kockáztatják azzal, ha nem használják a gyermekbiztonsági rendszert (gyermekülést), hiszen lakott területen belül, 50 km/h-s ütközés során egy 25 kg-os gyermeket 500 kg erejű ütés ér.

Egyetlen, pár másodperces mozdulatot vesz igénybe a biztonsági öv bekapcsolása vagy a bukósisak felvétele, így azok használatával elkerülhető lehet a tragédia.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb eredmény

A szlovák és magyar rendőrök ismételten együtt láttak el járőrszolgálatot.

 

Ki ismeri?

Szeméremsértés miatt keresik a gödöllői rendőrök a képeken látható férfit. Segítsen azonosítani!

 

Lezárták

Az 5205-ös út egy szakaszát teljes szélességében.