Elindult, mert elfogyott a sör. Kár volt!

2024. 06. 17., h - 15:38
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A főnöke autójával, ittasan, és eltiltás hatálya alatt okozott balesetet egy férfi Békésen. A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg, mert elveszítette uralmát a kocsi felett. A Békési Rendőrkapitányság több büntetőeljárást is indított ellene.

Túl drágának találta a sört egy 30 éves békési férfi azon a szórakozóhelyen, ahol 2024. június 15-én délután az ismerőseivel italozott. Elvette hát az asztalról a főnöke autójának kulcsát, és úgy gondolta, hogy elmegy vele a boltba italt venni. Az sem tartotta vissza, hogy jó pár doboz sört megivott már, és korábban ittassága miatt eltiltották a vezetéstől. Nem jutott messzire, a Karacs Teréz utcában ugyanis elveszítette uralmát a kocsi felett. Először egy fának, majd egy lakóház falának ütközött. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, emellett az autóban és a ház oldalában is anyagi kár keletkezett. A rendőrök a kórházi ellátás után őrizetbe vették, és ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is eljárást indítottak ellene.

A rendőrség a történtek kapcsán is felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés veszélyes. Aki ittas állapotban vezet, előfordulhat, hogy torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem jól méri fel a körülötte lévő dolgok méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul a reakcióidő növekszik, a reflexek pedig tompulnak. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján a Magyar Rendőrség országos Roadpol akciót tart június 17–20. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt volán mögé ülőket szűrik ki. A szankcióktól való félelem helyett azonban sokkal fontosabb lenne, ha a közlekedőkben tudatosulna az, hogy valójában mekkora veszélynek teszik ki magukat, utasaikat és közlekedő társaikat azzal, ha nem tartják be a szabályokat és ittasan vezetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.