Elmulasztotta az elsőbbségadást

2023. 06. 14., sze - 11:50
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A közlekedési szabályszegés miatt bekövetkezett balesetben egy 46 éves székesfehérvári férfi sérült meg.

Közúti közlekedési baleset helyszínére riasztották a rendőröket 2023. június 13-án délelőtt Székesfehérvárra. A helyszíni szemle adatai alapján egy 38 éves székesfehérvári nő a Balatoni út felől a Rádió út irányába haladt személygépjárművével, amikor a Hargitai utca és a Rádió út kereszteződéséhez érve balra kívánt kanyarodni. A sofőr manővere során nem biztosított elsőbbséget egy vele szemből érkező, az útkereszteződésen egyenesen áthaladó kerékpárosnak és elütötte a 46 éves férfit, aki ennek következtében megsérült. A balesetet okozó gépjárművezetővel szemben eljárás indult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy számos közlekedési baleset az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése miatt következik be. 

Lényeges, hogy elsőbbséget kell adni a balra bekanyarodó járművel az úttesten szemből érkező és egyenesen tovább haladó vagy jobbra bekanyarodó jármű részére!

Kérjük a járművezetőket, hogy az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása mellett, mindig a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek! 

Balesetmentes közlekedést kíván a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.