Eredményes volt a sebességellenőrzés a 83-as főúton

2022. 09. 27., k - 09:19
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Huszonkettő gyorshajtót szűrtek ki az egybehangolt kontroll során Győr-Moson-Sopron megyében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győri Rendőrkapitány közlekedésrendészeti szakemberei Veszprém megye rendőreivel összehangoltan 2022. szeptember 26-án a „Lavina” elnevezésű fokozott ellenőrzését hajtották végre a 83-as számú főúton.

A sebességtúllépések megelőzése és a gyorshajtók kiszűrése érdekében a sebességmérések láncszerű, gördülő jelleggel történő végrehajtására került sor. A sebességellenőrzési helyek egymáshoz viszonylag sűrűn, a főút teljes hosszára, annak meghatározott szakaszára összpontosultak.

 A „Lavina” során a rendőrség nemcsak a sebességtúllépések ellen lépett fel, hanem ellenőrizve lett többek között a járművezetők vezetésre alkalmassága, ittassága és a passzív biztonsági eszközök használata is. Az egyenruhások az akció során kettő esetben helyszíni bírságot és egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 26 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, amely során nem mutatott pozitív eredményt a műszer.

Egy személy járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját, így vele szemben büntetőeljárást indított a Győri Rendőrkapitányság.  

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.