Falnak ütközött

2022. 06. 04., szo - 09:14
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A zamárdi járművezető ittasan szenvedett balesetet, amelynek következtében utasa is megsérült.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. június 3-án 1 órakor Zamárdi belterületén személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt. Egy helyi lakos a gépkocsijával nagy sebességgel közlekedve megcsúszott, majd az árokba sodródva nekiütközött a vasúti zajvédő falnak.  A férfinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították. Utasát a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset vizsgálata mellett a 26 éves sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Fontos tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.