Fekete hétvége

2019. 07. 22., h - 09:33
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén Tolna megyében egy ember meghalt, egy személy súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg közúti közlekedési balesetekben.

Mint arról korábban beszámoltunk egy 38 éves székesfehérvári férfi közlekedett az általa vezetett munkagéppel Kölesd külterületén – Alsópélpuszta és Szabaton között – levő útszakaszon 2019. július 19-én a délutáni órákban, mikor feltételezhetően hátra menetet hajtott végre, és tisztázatlan körülmények között az út melletti tóba borult. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

kép

Egy 49 éves férfi közlekedett a 63117-es úton – Kisszékely közelében – 2019. július 21-én a délutáni órákban az általa vezetett Yamaha típusú motorkerékpárral Tolnanémedi irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban elveszítette uralmát a járműve felett, a jobb oldali útpadkára sodródott, és nekiütközött az utat keresztező vízelvezető csatornahíd betonkorlátjának, majd a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávban állt meg. A balesetben a motoros súlyosan megsérült.

kép

A hétvégén további kettő könnyű sérüléssel járó és tíz anyagi káros baleset történt Tolnában.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Fontos, hogy a sebességhatárokat mindig tartsuk be! A motorvezetőknek is fontos betartani azokat az alapvető közlekedési szabályokat, melyekkel megelőzhetőek a balesetek. Ne üljünk alkohol fogyasztását követően a volán mögé! Tegyük ezt azért,

 

… hogy mindenki hazaérjen!   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.