Feljelentette magát, a rendőrök őrizetbe vették

2022. 10. 03., h - 12:31
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan okozott balesetet a bakonytamási sofőr, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A pápai rendőrök 2022. október 2-án este otthonában igazoltattak egy 36 éves bakonytamási lakost, aki előzőleg arról értesítette a rendőrséget, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott. A férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy nem sokkal a bejelentése előtt Bakonytamásiban közlekedett gépkocsijával, ahol kanyarodás közben egy hídfő betonpillérének ütközött, ami miatt az autójában anyagi kár keletkezett, ő viszont nem sérült meg. Ezt követően hazavezetett, ahol járművének ablakait téglával betörte és megrongálta a karosszériáját is. A rendőröknek azt is elismerte a sofőr, hogy nem csak a baleset előtt, hanem már előző nap este óta folyamatosan fogyasztott szeszes italt és a balesetet követően is ivott alkoholt. Az elkövetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították őt a pápai kórházba. Az intézkedéskor megállapították azt is, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és soha nem is rendelkezett.

A bakonytamási lakost engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették és a Veszprémi Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, valamint ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetéséért büntetőeljárást indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.