Figyelem, megkezdődött a szarvasbőgés időszaka!

2020. 09. 15., k - 10:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vadelütés miatt kétszer is baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Egy férfi 2020. szeptember 13-án 13 óra után személygépkocsijával közlekedett a 37-es számú főútvonalon, Szerencs irányából Sárospatak felé. Haladása során az út melletti mezőgazdasági terület felől egy szarvas ugrott az úttestre. A sofőr az állatot elütötte, az ütközés következtében a járművezető könnyű sérülést szenvedett, az autó pedig megrongálódott.

"

Egy másik szarvas a 3-as számú főútvonalon, a mezőnyárádi elágazásnál 2020. szeptember 14-én az esti órákban ugrott egy személygépkocsi elé. Az állat az ütközéstől tovább sodródva egy tehergépkocsinak csapódott, és a kocsi alá szorult. A baleset során mindkét autóban anyagi kár keletkezett.

""

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét:

Megkezdődött a szarvasbőgés időszaka. A bikák a bőgési időszakában jóval aktívabbak, kevésbé óvatosak, veszélyérzetük lecsökken, ezért körültekintés nélkül szaladhatnak ki az úttestre.

- Ha vadállatot lát az úttesten, vagy annak környezetében lassítson! A vadon élő állatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat, és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.

- Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.

- Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

 

..., hogy mindenki hazaérjen! 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.