Figyelmetlenség vezetett súlyos balesethez

2022. 08. 23., k - 13:06
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúnánási rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy debreceni lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy teherautóval közlekedett Újszentmargita felé a 3315-ös úton 2021. április 21-én délelőtt, amikor figyelmetlensége miatt lehajtott az útpadkára. A járművel ezt követően megcsúszott, átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött egy motorossal. A baleset során a gépkocsi sofőrje könnyű, míg motor vezetője maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A hajdúnánási rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése közös érdek, minden közlekedőt érintő fontos cél. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, türelmesen! Gondolják át, mi lehet a szabálytalanság következménye! Nemcsak rendőri intézkedés, hanem akár súlyos, vagy végzetes kimenetelű közlekedési baleset, amelynek következményeit nem lehet utólag megváltoztatni. Ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és a közlekedő partnereiket azzal, hogy áthajtanak a tilos jelzésen! Vigyázzanak magukra, családtagjaikra, utasaikra, és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.