Fokozott ellenőrzés az autópályán

2023. 02. 07., k - 06:12
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hat óra alatt 18 szabályszegő sofőrt szűrtek ki a forgalomból az M30-as autópályán szolgálatot teljesítő rendőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály munkatársai 2023. február 3-án fokozott ellenőrzést tartottak az M30-as autópályán. A rendőrök, kiemelt figyelmet fordítottak a kamionok előzési tilalmának, a követési távolság betartásának és a biztonsági öv használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés ideje alatt, az egyenruhások 13 járművezetővel szemben szabtak ki bírságot azért, mert nem használták a biztonsági övet. Négy sofőr esetében jelzett a szonda alkoholfogyasztást, akik közül hárommal szemben a járőrök közigazgatási bírságot szabtak ki, míg a negyediket – mivel alkoholfogyasztásának mértéke a bűncselekményi határt meghaladta - előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, jogosítványát pedig elvették.

Az Encsi Autópálya Alosztály munkatársainak tapasztalatai szerint, az M30-as autópályán több olyan baleset is történt, amely a sofőrök figyelmetlensége, vagy fáradtsága miatt történt. Volt olyan eset, amikor a kamionsofőr lehaladt az útról, és a leálló sávban várakozó járműnek ütközött.

A szakemberek szerint, további kockázati tényezőt jelent, a vezetés közben használt mobiltelefon, és minden olyan körülmény, amely elvonja a sofőr figyelmét a vezetésről.

A rendőrök, arra kérik a járművezetőket, hogy figyelmesen vezessenek, és tartsák be a szabályokat.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.