Földön, levegőben

2023. 03. 30., cs - 10:30
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

A 2023. március 24-29 között végrehajtott akció egyik napján a Készenléti Rendőrség munkatársai is csatlakoztak a ceglédi egyenruhásokhoz, a magukkal vitt drón a levegőből pásztázta a közlekedőket.

Az akciósorozat ideje alatt 218 sofőrt „szedtek ki” a forgalomból, akik különböző szabálysértéseket, szabályszegéseket követtek el. Elsőbbségi szabályok megsértése (Stop tábla figyelmen kívül hagyása), illetve sebességtúllépés miatt kapott helyszíni bírságot 203 sofőr, nem használt biztonsági öv, illetve a megengedett sebességhatár enyhébb mértékű túllépése miatt 14-et közigazgatási bírsággal sújtottak. Egy járművezető ellen büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint úgy ült volán mögé, hogy előtte ivott.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében a jövőben is tervez hasonló jellegű akciósorozatot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.