Folyamatosak a drónos ellenőrzések Veszprém megyében

2022. 10. 13., cs - 11:17
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a levegőből is figyelik, hogy a gépjárművezetők betartják-e a közlekedési szabályokat.

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt napokban is tartottak közúti közlekedési ellenőrzéseket, melyek során a 71-es számú főúton, Alsóörs külterületén akadt horogra a videón látható járművezető. A sofőr a KRESZ szabályaira fittyet hányva úgy előzte meg az előtte haladó személygépkocsit, hogy a záróvonalat átlépte. Az egyenruhások a jogsértést követően azonnal megállították az autó vezetőjét és intézkedtek vele szemben.

Az ellenőrzések célja a közlekedés biztonságának fokozása, különös tekintettel a vezető baleseti okokra, amelyek az elsőbbségi jog meg nem adása, a sebesség túllépése, illetve a kanyarodás, irányváltoztatás szabályainak megsértése. Az egyenruhások munkáját több akalommal drón is segíti, és a jogsértést elkövetőkkel szemben a szankciók nem maradnak el.

Kérjük a járművezetőket, hogy a saját maguk és mások biztonsága érdekében tartsák be a KRESZ szabályait!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Más alkatrészeket küldött

A Mátrix Projekt keretén belül egy miskolci férfival szemben folytattak büntetőeljárást a szentgotthárdi rendőrök, aki két vásárlót is átvert.

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.