Forgalommal szemben az M1-es autópályán

2021. 03. 16., k - 16:21
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ácsi lakos a gépkocsijával nekiment egy shop bejárati üvegének, majd az autópályára felhajtva, a forgalommal szemben közlekedett.

Egy 35 éves férfi és a 43 éves nő ismerőse 2021. március 16-án 3 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya egyik pihenőjében lévő shopban vásárolt. A férfi és a nő kis idő elteltével kiment a vásárlói térből. Mindketten zavartan viselkedtek, a férfi váratlanul beült az autójába, és a járművel nekihajtott a shop bejáratának. Ezt követően a töltőállomás területét elhagyta és a behajtani tilos jelzőtábla ellenére - a Győr felé vezető oldalra - a menetiránnyal szemben felhajtott. A továbbiakban a leállósávon közlekedett Budapest felé.

A járőrök, a baleset elkerülése érdekében az autópálya forgalmát lassították. A 35 éves ácsi lakos Tata térségében megállt egy pihenőben, ott igazoltatták a rendőrök. A nőt és a férfit is előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett. A két személy ellen kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség ezen kívül még közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást, valamint vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e. A pályatesten történt esemény során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiemelt figyelem az időseknek

A fővárosi rendőrök szórakoztató bűnmegelőzési programmal készültek a szépkorúak védelmében a VIII. kerületi Rendőrmúzeumban.

 

Hol lehet?

Jánosi Nórát keresik a gödöllői rendőrök.