Gyorshajtás és egyéb szabályszegések Szabolcs vármegyében

2023. 05. 09., k - 10:09
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A motoros egyetlen manőverével 70.000 forint összegű pénzbírságot, valamint 12 büntetőpontot is begyűjtött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai végeztek sebességellenőrzést 2023. május 5-én a 4-es számú főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h. A sebességmérő berendezés rögzítette, amint egy járművezető a sebességhatárt túllépve 137 km/h-val haladt motorkerékpárjával, valamint azt is, hogy az előzni tilos közúti jelzőtábla hatálya alatt szabálytalan előzést hajtott végre mindezt úgy, hogy az irányjelző használatát is elmulasztotta.

A rendőrök a járművezetőt a megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt 60.000 forint összegű közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték, valamint 4 előéleti büntetőpontot is kiszabtak. A szabálytalan előzés és az irányjelző használatának elmulasztása miatt további 10.000 forint összegű helyszíni bírságot, és ahhoz kapcsolódóan 8 előéleti büntetőpontot is kiszabtak.

Sebességmérési tapasztalataink azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.