Gyorshajtás és ittas vezetés - a rendőrök intézkedtek

2020. 07. 09., cs - 11:28
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök több gyorshajtót és egy ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból Hódmezővásárhely környékén.

A megyei rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya 2020. július 7-én sebességmérést végzett a 47-es számú főúton és Hódmezővásárhely belterületén. Ennek során több gépjárművezetővel szemben intézkedtek, közülük néhányan jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. A 4521-es, úgynevezett mártélyi úton pedig „finn módszerrel” szűrtek ki a forgalomból egy ittas sofőrt. A férfit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították, ellene közigazgatási eljárás indult. A „finn módszer” lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon az egyenruhások minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják, és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása, valamint az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Az ilyen járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

 

 ….hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam