Gyorshajtás ittasan – a Vas megyei rendőrök kiszűrték a forgalomból a felelőtlen sofőrt

2020. 06. 19., p - 11:52
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntetőeljárás indult a férfival szemben, valamint a gyorshajtás miatt közigazgatási bírságot és büntetőpontot is kapott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. június 18-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a 84-es számú főút Vas megyei szakaszán.

A rendőrök az ellenőrzés során egy olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, aki a megengedett 90 km/h helyett 157 km/h sebességgel előzött autójával a főúton, Duka térségében. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt. Vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, a gyorshajtás miatt pedig a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki és hat büntetőpontot adtak.

 

kép

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! Aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.