Halálos baleset okozásáért kell felelnie

2021. 01. 08., p - 09:08
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy Berettyóújfalu külterületén történt súlyos baleset körülményeit vizsgálták a hajdú-bihari rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 60 éves lengyel férfi közlekedett kisteherautójával 2020. július 7-én 8 óra körül a 42-es számú főúton, Berettyóújfalu külterületén. A 32. kilométerszelvényben a sofőr előtt fékezni kezdett egy személyautó és irányjelzőjével jelezte, hogy balra fog kanyarodni. Mivel szemből egy kamion közeledett, ezért a gépkocsi vezetője megállt, azonban a mögötte haladó kisteherautó már nem tudott időben lefékezni és hátulról nekiütközött. Az ütközés következtében a személyautó átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekicsapódott az érkező kamionnak.

A balesetben a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a kisteherautó sofőrjét pedig könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 60 éves lengyel férfi elismerte a felelősségét a beleset okozásért.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.