Halmozták a jogsértéseket

2024. 02. 12., h - 12:43
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök szombat este – alig két óra alatt – két férfivel szemben indítottak büntetőeljárást. Mindketten őrizetben várják ügyük lezárását.

 

Egy 38 éves kecskeméti lakos 2024. február 10-én 20 óra körül a Műkerti sétányon autózott egy német rendszámú Opellel, amikor a járőrök megállították. Kiderült, hogy a kisautó korántsem német; a magyar autóra a külföldi rendszámot a sofőr tette rá azért, mert ki volt vonva a forgalomból. Az autóvezető ezzel egy csapásra szabálysértést és bűncselekményt is elkövetett, de ezzel a jogsértések sora még nem ért véget, mivel a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Az autóvezető ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt nyomozás indult, a lejárt műszaki engedély és az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben. A férfit ez utóbbi jogsértés miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

 

Ugyanezen a napon – alig két órával később – a vármegyeszékhely belvárosában, a Piaristák terénél egy sofőr elvesztette az uralmát a járműve felett, és nekiment egy másik autósnak, aki a mellett lévő forgalmi sávban közlekedett. A vétkes nem állt meg, továbbhajtott, a sértett autós azonban követni kezdte, miközben értesítette a rendőrséget. A férfit a járőrök megállították és intézkedés alá vonták. A 34 éves fülöpházi lakosról kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, valamint a vezetéstől jogerősen eltiltották. Az ittas járművezetés vétségével és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével gyanúsítható férfit őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.