Három elfogás a villamos-akcióban

2022. 05. 10., k - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal a 28-as, 28/A, és 62-es villamos​ vonalát ellenőrizték a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. május 4-én ellenőrizték a 28-as, 28/A, és 62-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen hazájában gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt európai elfogatóparancsot adtak ki, egy másik férfit kábítószer birtoklása miatt, és egy szabálysértés elkövetése miatt körözött nőt. Helyszíni bírságot hat esetben köztisztasági szabálysértés miatt, egyszer közterületi alkoholfogyasztásért, három alkalommal pedig szabálytalan gyalogosokkal szemben szabtak ki. Egy férfit koldulás szabálysértés miatt állítottak elő.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2022. május 21-én 15:00 órától május 22-én 03:00 óráig.