Hova tovább?

2023. 06. 02., p - 13:30
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

Az egyenruhások 2023. június 1-jén 19 óra 15 perckor az M6-os autópálya, Budapest felé vezető oldalán, a Dunaújvárosi pihenőhelynél ellenőriztek egy járműszerelvényt, mivel azzal úgy közlekedtek, hogy a pótkocsiról hiányzott a hatósági jelzés. Az intézkedés során megállapították, hogy a vontatmány a nyilvántartási adatok alapján egy „egyszerű” félpótkocsi kellene, hogy legyen, azonban azt már átalakították speciális összecsukható, túlméretes óriáskeréknek, melyhez a sofőr engedélyt nem tudott bemutatni. Ennek köszönhetően a járműszerelvény teljes hossza közel három méterrel meghaladta a jogszabályban előírt maximális hosszúságot, azonban túlméretes közlekedéshez szükséges engedélyekkel szintén nem rendelkezett az 53 éves dunaharaszti férfi.

A hiányosságok ezzel még nem értek véget, mivel a nyergesvontatónak és a pótkocsinak is a műszaki érvényességi ideje lejárt, azokat a forgalomból kivonták, valamint a gépkocsi érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

A sofőr ezen megállapításokat hallva, már csak annyit tudott felhozni védekezésképpen, hogy nem ő vezette a járművet, amit természetesen kollégáink láttak és kamera is rögzített, a férfival szembe így szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárás is indult.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet, hogy a közlekedés szabályainak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Robbantani akart

A zuglói rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett​​ egy áruházat.

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.