Húsvéti ittasság ellenőrzés Dunaújvárosban

2022. 04. 16., szo - 16:20
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőrei az ittas vezetők kiszűrésére hajtottak végre úgynevezett „Finn módszeres” ellenőrzést.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. április 16-án finn módszeres ellenőrzést hajtottak végre a város több pontján, az ittas gépjárművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése érdekében. A módszer lényege, hogy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak, és alkoholszondás ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

Ezt a típusú ellenőrzést az előző évekből már ismerhették a járművezetők, de a mai formája mindenkinek örömöt és meglepetést okozott. A dunaújvárosi rendőrök munkáját egy magyar tévésorozatból jól ismert, Szabó Győző által alakított karakter is segítette.

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.