Illegális gyorsulási versenyen indultak

2024. 03. 18., h - 14:35
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közúti veszélyeztetés és egyéb bűncselekmény miatt felelhetnek.

Bejelentést tettek a rendőrségre 2024. március 16-án este arról, hogy Székesfehérváron, az Aszalvölgyi úton közúti közlekedési baleset történt. A székesfehérvári rendőrök az esettel kapcsolatban végzett adatgyűjtés során megállapították, hogy a helyszínen illegális gyorsulási versenyt rendeztek, melyen két jármű összeütközött, és csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy sem a bennük helyet foglalók, sem a közelben tartózkodó gyalogosok közül nem sérült meg senki. A küzdelemben résztvevő harmadik autós az egyenruhások kiérkezését meg sem várta, adatai hátrahagyása nélkül távozott, és arról sem győződött meg, hogy valaki élete vagy testi épsége veszélyben van-e.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai három vármegyei fiatalembert állítottak elő, akiket közúti veszélyeztetés bűntett, valamint – a helyszínt elhagyó sofőrt – közúti cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, és vezetői engedélyeiket bevonták.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a sebességtúllépések és a jogellenes gyorsulási futamok visszaszorítására. Kérjük a közúti közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a szabályokat!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.