Imbolygó kerék

2022. 07. 27., sze - 11:59
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mezőkövesden vették szabálysértési őrizetbe a rendőrök azt az ittas férfit, aki engedély nélkül vezette imbolygó kerekű autóját.

A Bükkábrányi Rendőrőrs parancsnoka 2022. július 26-án – szabadnapján – közlekedett Mezőkövesd belvárosában, amikor felfigyelt, egy olyan - a vele szemközti sávban haladó -járműre, amelynek bal első kereke kirívóan imbolygott.

Mivel balesetveszélyesnek ítélte meg a helyzetet, ezért azonnal megfordult és az autó után indult, amely a Szomolyai úton parkolt le. A parancsnok a – járműtől már 10 méterre járó – sofőrhöz lépett és felhívta a figyelmét a kerékproblémára, de ekkor már azt is észlelte, hogy a férfi ittas, aki először azt is tagadta, hogy övé lenne az autó.

A kereket megvizsgálták és kiderült, hogy a négy rögzítőcsavarból egy hiányzik, ez okozta a veszélyes kilengést.

Ekkor már a helyszínre érkeztek az időközben értesített, szolgálatban lévő járőrök, akik a rendőrkapitányságra előállították a férfit.

Az alkoholszondás ellenőrzés igazolta az ittasság gyanúját, illetve az is kiderült, hogy a jármű műszaki érvényessége már egy éve lejárt, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással nem rendelkezik és a sofőrnek érvényes vezetői engedélye sincs, ami miatt szabálysértési őrizetbe vették.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.