Ittak és vezettek

2019. 06. 26., sze - 07:49
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A szerencsének köszönhető, hogy nem okozott nagyobb bajt a két ittas járművezető.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságra 2019. június 25-én este bejelentés érkezett, hogy Esztergomban, a Bánfi-Lukács úton egy defektes jármű áll, amelyben egy férfi a kormányra borulva ül. A rendőrök a helyszínre érve megállapították, hogy a személygépkocsi jobb oldali első és hátsó gumiabroncsa meg van sérülve és le van eresztve, és az elakadásjelző működik.  Amikor a járőrök a helyszínre értek, a 84 éves sofőr az autó mellett, az útpadkán ült. Iratok nem voltak nála, azt elmondása szerint otthon felejtette. Kiderült, hogy a férfi korábban közlekedése során nekihajtott az útpadkának, ekkor sérült meg a jármű gumija. A sofőrrel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért mintavételre előállították.

Ugyanezen a napon Oroszlányban intézkedtek a járőrök egy ittas járművezetővel szemben, aki anyagi káros balesetet okozott. A 37 éves sofőr egy parkoló gépkocsinak hajtott neki. Az egyenruhásoknak a férfi elmondta, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint azt is, hogy éppen a kocsmából érkezett haza, ahol szeszes italt fogyasztott. Állítását a vele szemben alkalmazott alkoholszonda igazolta, az ugyanis pozitív lett. A férfit előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol az engedély nélküli vezetés és a baleset okozása miatt szabálysértési- az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást indítottak vele szemben.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.