Ittas járművezető a vállaji közúti határátkelőhelyen

2023. 03. 28., k - 13:19
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a külföldi férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

A vállaji közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy román állampolgárságú férfi az általa vezetett mikrobusszal 2023. március 25-én, aki egy személyszállító cég alkalmazottjaként utasokat is szállított A rendőrök az ellenőrzés alatt a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért hiteles légalkoholmérés céljából előállították, ahol további két alkalommal is pozitív eredményt fújt. A rendőrök a román állampolgárságú férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Lezárt akta: nagy tételben

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében aki két üzletbe betört Szegeden.