Ittas sofőrök Zala vármegye útjain

2023. 08. 23., sze - 13:57
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napon négy járművezető döntött úgy, hogy ittas állapotban, mások életét is veszélyeztetve ül a volán mögé, közülük ketten balesetet szenvedtek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés mekkora kockázatot jelent a biztonságos közlekedésre. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetőket kiszűrje a forgalomból. 

A zalai rendőrök 2023. augusztus 22-én két, alkoholt fogyasztott járművezetőt emeltek ki a forgalomból, mielőtt bajt okozhattak volna, azonban még így is két balesetet ittas gépjárművezető szenvedett el.

Az egyik Kehidakustányban, a Kossuth Lajos utcában történt tegnap délelőtt. A 40 éves helyi sofőr letért az úttestről, majd egy kerítésnek hajtott. A férfinak szerencséje volt, mert nem sérült meg.

A másik esetben már nem úszta meg sértetlenül a sofőr. Délután Bagod és Boncodfölde között egy 70 éves férfi motorral először az útpadkára hajtott, majd az árokba borult. A járművezető szerencsésnek mondhatja magát, mivel csak könnyebben sérült. Mindkét személlyel szemben büntetőeljárás indult az ittas járművezetés miatt.

Ezek a balesetek végződhettek volna rosszabbul is, nem beszélve arról, hogy az ittas járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a figyelmet a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére.

Az alkohol és a bódítószer negatívan hat a járművezetésre és így a közlekedés biztonságára. Szeszes ital fogyasztása után növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázat, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.