Ittasak lehettek

2021. 09. 24., p - 13:08
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A csütörtök délután történt anyagi káros balesetek okozóit, egy 71 éves svájci férfit és egy 55 éves bonyhádi nőt is előállították további mintavételre.

Egy 71 éves svájci férfi közlekedett 2021. szeptember 23-án 15 óra körül Iregszemcsén a 65-ös főúton. A sofőr Siófok felé akart kanyarodni, azonban nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő autónak, és a két jármű összeütközött. A rendőrök a két sofőrt megszondáztatták, mely a 71 éves járművezetőnél – magas – pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A tamási rendőrök a férfival szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek, és a vezetői engedélyét is bevonták.

Egy 55 éves bonyhádi nő közlekedett 2021. szeptember 23-án 16 óra 15 perckor a 6-os főúton, Bonyhád térségében. A jármű vezetője későn észlelte az előtte lassító járműveket, és több autónak is nekiütközött. A kiérkező járőrök a helyszínen a sofőröknél alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely az 55 éves nőnél – magas – pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A bonyhádi rendőrök a sofőrrel szemben ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű alkoholos ital fogyasztása hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat! Ne üljenek ittasan a volán mögé,

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.