Ittasan hajtott át a piroson

2021. 03. 01., h - 07:40
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai járőrök intézkedtek azzal a 66 éves férfival szemben, aki ittasan vezetett, és a tilos jelzésen is átment.

A helyi járőrök 2021. február 28-án délelőtt Tatabányán, szolgálatellátás során észlelték, hogy egy személygépkocsi  a Győri út és a Rákóczi út kereszteződésében lévő fényjelzőkészülék tilos jelzése ellenére áthalad. A járművet a Győri úton megállították, majd a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján a 66 éves férfi ellen büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették. A forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésén történő áthaladása miatt a részére helyszíni bírságot, és 8 büntetőpontot szabtak ki.

A rendőrség a balesetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy már a kis mennyiségű alkoholfogyasztás is befolyásolja a biztonságos járművezetést, nagyobb mértékű fogyasztása pedig súlyos következményekkel járhat. Aki ittas állapotban vezet nem csak saját, de mások testi épségét is veszélynek teszi ki.

Kérjük, hogy a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.