Ittasan hajtott neki egy táblának, majd elhagyta a helyszínt

2021. 12. 15., sze - 07:35
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett Hajdúböszörmény, Külső-Dorogi utcán 2021. szeptember 13-án 12 óra körül. A sofőr, a Fürdő utca kereszteződéséhez érve járműjével kidöntött egy „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, továbbhajtott, majd pár perc múlva kerékpárral visszament a helyszínre. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a férfivel szemben, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt elfogták és előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

 

Keressük a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.