Ittasan, jogis nélkül, eltiltva vezetőket szűrtek ki a rendőrök

2023. 08. 21., h - 11:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén 25 olyan sofőrt szűrtek ki a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök, akik potenciális veszélyforrások voltak a közlekedésben. Két ittas sofőr meg is sérült két balesetben.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az ünnepi hétvégén 7 olyan sofőrt állítottak meg, akiknek nem volt jogosítványa, valamint rajtuk kívül két olyan gépjárművezetőt is ellenőriztek, akik a járművezetéstől el voltak tiltva.

Vármegyénkben a múlt hétvégén 16 olyan sofőr szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten balesetet is okoztak:

Szombat délután az M5-ös autópályával párhuzamosan futó névtelen földúton ittasan közlekedett egy személyautóval egy kecskeméti férfi. Az egyik kereszteződésnél jobbra akart fordulni, de az útról balra lehaladva egy fának ütközött. A sofőr megsérült a balesetben.

Nem sokkal később az M5-ös autópályán történt egy baleset, mely során egy személyautó először a belső sávból a szalagkorlátnak, majd a külső sávon közlekedő kamionnak ütközött. Az autó sofőrje itt is megsérült, az eljárás során az is kiderült, hogy ittasan vezette a gépjárművet.

Ne feledjék, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.