Ittasan okozott balesetet

2021. 07. 01., cs - 07:36
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A 67 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A balmazújvárosi rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A rendőrségre 2021. május 10-én 19 óra 20 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Újszentmargitán, a Rózsa utcában árokba hajtott egy autó. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol a gépkocsiba szorulva találták meg a jármű vezetőjét. Mivel a 67 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, így őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A későbbi orvosszakértői vizsgálat azonban megállapította, hogy a sofőr szervezetében alkohol volt a baleset bekövetkezésének idejében.

A balmazújvárosi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az újszentmargitai lakost, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és azt sem tagadta, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Elmondása szerint, csak körülbelül 2,5 kilométert akart menni otthonáig az autóval, azonban 1 kilométer megtétele után árokba csapódott.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.