Ittasan okozott balesetet

2021. 07. 01., cs - 07:36
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 67 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A balmazújvárosi rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A rendőrségre 2021. május 10-én 19 óra 20 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Újszentmargitán, a Rózsa utcában árokba hajtott egy autó. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, ahol a gépkocsiba szorulva találták meg a jármű vezetőjét. Mivel a 67 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, így őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A későbbi orvosszakértői vizsgálat azonban megállapította, hogy a sofőr szervezetében alkohol volt a baleset bekövetkezésének idejében.

A balmazújvárosi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az újszentmargitai lakost, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és azt sem tagadta, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Elmondása szerint, csak körülbelül 2,5 kilométert akart menni otthonáig az autóval, azonban 1 kilométer megtétele után árokba csapódott.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.

 

Többször megszúrta férjét

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök rövid idő alatt tisztázták az eset körülményeit, és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 53 éves kunszentmiklósi nőt.

 

A közút nem versenypálya

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások és az illegális gyorsulási versenyek kiszűrésére, megakadályozására.