Ittasan okozott balesetet, majd elhagyta a helyszínt

2023. 07. 17., h - 11:21
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányág Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban és cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett Berettyóújfaluban, a Király-hágó úton 2022. július 19-én. A sofőr, járműjével áthajtott egy tilos jelzésen, nekiütközött egy másik autónak, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A férfit még aznap előállították az egyenruhások, mint kiderült, alkoholt ivott mielőtt a volán mögé ült. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Más alkatrészeket küldött

A Mátrix Projekt keretén belül egy miskolci férfival szemben folytattak büntetőeljárást a szentgotthárdi rendőrök, aki két vásárlót is átvert.

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.