Jármű önkényes elvétele bűntett miatt kell felelnie

2023. 02. 27., h - 11:37
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 17 éves fiatal elkötött egy autót Fülöpön, majd alaposan összetörte. A hajdúhadházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A bejelentés 2022. augusztus 10-én reggel érkezett arról, hogy az egyik fülöpi utcából eltűnt egy személyautó, amit nem sokkal messzebb összetörve találtak meg. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak és belekezdtek az ügy felderítésébe, tanúkat hallgattak meg, adatgyűjtést végeztek.

Egy héttel később a látókörükbe került egy fiatal nyírábrányi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 17 éves fiú kihallgatásán beismerő vallomást tett. Ismerőseinél volt szórakozni Fülöpön, majd úgy döntött, hogy hazamegy. Gyalog indult el, azonban útközben belebotlott egy parkoló gépkocsiba. Beült, megtalálta az indítókulcsot és elhajtott vele. Rövid kocsikázása alatt két kerítésnek is sikerült nekihajtania. Utóbbinál már úgy összetörte az autót, hogy nem tudott továbbmenni, ezért kipattant belőle és futásnak eredt.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.