Javasoljon Ön is helyszíneket

2024. 04. 03., sze - 12:06
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Javasoljon Ön is helyszíneket

Az idei évben is várjuk az állampolgárok javaslatait az ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2024. április 19-én egy napig mérjük a Magyarország útjain közlekedők sebességét. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A Speedmarathon ötletét a német Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak azokra a helyre, helyekre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták Európában, és hasonlóan a korábbi évekhez, idén is valamennyi ROADPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2024. április 19-én 6 órától 2024. április 20-án 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnénk figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat várunk, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait 2024. április 3-án 11 órától április 8-án 12 óráig a speedmarathon@tolna.police.hu e-mail címre várjuk.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot is tájékoztatjuk majd.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor az egyenruhások a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek majd.

A nem megfelelő sebesség az egyik legnagyobb kockázati tényezője a halálos baleseteknek. Ezért van az, hogy a rendőrség fellép azokkal a járművezetőkkel szemben, akik elmulasztják megtartani a sebességhatárokat. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.