Jól kikormozták

2023. 03. 31., p - 13:21
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak a technikai eszközökkel folytatott sebességellenőrzések a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Ennek ellenére még mindig nagyon sok gépjárművezető figyelmen kívül hagyja a sebességhatárokat.

Az elmúlt héten, 2023. március 26-án Szarvasgede, Kossuth úton a lakott területen belüli 50 km/h általános sebességkorlátozás hatálya alatt végeztek az egyenruhások sebességellenőrzést. A mérés során egy órán belül két jelentős sebességtúllépést is rögzítettek munkatársaink. Az a gépjárművezető, aki a lakott területen belül 98 km/h sebességgel haladt 60.000 forint pénzbüntetésre és 4 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat, éppúgy ahogyan a később 91 km/h sebességgel érkező márkatársa.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak technikai eszközzel folytatott sebességmérésére számítani lehet lakott területen belül és kívül éppúgy, mint civil jellegű és megkülönböztetett jelzéssel ellátott járműből.

A sebességhatárokat a jogalkotók és a közutak kezelői a közlekedési szakemberek javaslatai alapján, balesetmegelőzési célzattal tudományos és tapasztalati adatok figyelembevételével határozzák meg.  Ezeket a szabályokat az élet és vagyonbiztonság érdekében alkották és általános érvényűek.  A szabályokat szándékosan megszegőknek minden esetben számolniuk kell tetteik következményeivel.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.