Jószerencsét

2023. 12. 08., p - 08:40
Készenléti Rendőrség

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

Szinte nincs olyan hét, hogy a Készenléti Rendőrség valamelyik szabadnapos rendőre, vagy határvadásza ne intézkedne vagy segítene szabadidejében. Rendre közzétesszük ezeket az eseteket, éppen azért, mert büszkék vagyunk kollégáinkra.

Ilyen eset történt Nagy László r. törzszászlóssal is, aki szintén készenléti rendőr, a Rendészeti Igazgatóság III. Bevetési Osztályán dolgozik mint szolgálatirányító parancsnok. December 7-én délben éppen szabadnapját töltve, kocsijában ülve vett észre egy idős férfit, aki az úttestre lépve elvesztve egyensúlyát, arccal az aszfaltra esett. Mindez Kazincbarcikán, a Jószerencsét úton történt. Talán az utcanév vonzotta be a szerencsés kimenetelt, és azt, hogy a rendőr épp jókor volt jó helyen. Azonnal kiugrott a kocsijából, a bácsihoz sietett, akinek ekkor már orrából és szájából is folyt a vér, az arca pedig teljesen össze volt zúzva.

A rendőr az úttestről a járdára fektette, majd értesítette a mentőket, és egy járókelő segítségével megkezdte a vérzéscsillapítást. Annak ellenére, hogy a mentők pár perc alatt megérkeztek, az idős sérült már az eszméletvesztés határán volt.

A mentőknek végül sikerült elállítani a vérzést, majd a férfit kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam