Kék lámpával tört utat

2024. 01. 31., sze - 12:54
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán egy állampolgár arra lett figyelmes, hogy egy BMW sofőrje rendhagyó módon kék-piros megkülönböztető jelzést használva száguldozik.

A rendőrségre január 25-én reggel érkezett a bejelentés, hogy egy BMW személygépkocsi vezetője az M1-es sztrádán, Tatabánya környékén megkülönböztető fényjelzést használ, ha az előtte haladó nem tér le a külső forgalmi sávba. Rendőreink a bejelentést követően észlelték a nagy sebességgel közlekedő járművet, majd megállították. Az egyenruhások kérdőre vonták a 44 éves sofőrt a műszerfalon a szélvédőhöz gumitappancsokkal rögzített eszköz miatt. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy az sárga, villogó fényt kibocsátó figyelmeztető jelzés, mely nem működik, nincs áramforráshoz csatlakoztatva. Kollégáink megállapították, hogy a kapcsolóból a vezetéket kiszakították, továbbá az LED-lámpa piros-kék, villanó fény kibocsátására alkalmas. Ráadásul a jármű átvizsgálása során kiderült, hogy a gépkocsi jobb oldali, hátsó lámpabúrája eltörött, és szakszerűtlenül ragasztották meg, illetve a rendszámtábla is olyan mértékben volt koszos, hogy arról a karaktereket nem lehetett leolvasni. A gyáli férfival szemben az autópályás rendőrök háromrendbeli szabálysértés miatt tettek feljelentést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.