Késő bánat

2022. 02. 11., p - 08:57
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Súlyosan megsérült egy férfi, amikor ittasan autóba ült és balesetet szenvedett Békéscsabán. Barátja megpróbálta lebeszélni arról, hogy vezessen, de nem hallgatott rá, amit utóbb meg is bánt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Bajza utcán 2021. december 27-én 1 óra körül fának ütközött egy személygépkocsi. Az autót egy férfi vezette, aki a balesetben súlyosan megsérült. A rendőri intézkedéskor felmerült a gyanúja annak, hogy ittasan ült volán mögé, ezt az eljárás során igazságügyi szakértői vizsgálat is igazolta. A 40 éves férfi el is ismerte, hogy vezetés előtt a barátaival italozott. Gyalog indultak haza, de ő végül úgy döntött, hogy mégis kocsival megy. Egyik barátja megpróbálta lebeszélni erről, de miután nem sikerült neki, nem ült be mellé, ő inkább tovább gyalogolt. A balesetet szenvedett férfi kihallgatásán azt mondta: rossz döntést hozott, hallgatnia kellett volna a barátjára. A Békéscsabai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség miatt eljárást indított ellene és a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték. A bűnügy iratait a rendőrség 2022. február 10-én továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.