Két gyermek sérült meg a balesetben

2023. 05. 31., sze - 12:50
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Somogyszentpál belterületén az úttestről letérve beton hídfőnek ütközött egy személyautó.

A baleset adatai szerint 2023. május 27-én 12 óra 20 perc körül Somogyszentpál belterületén személyautóval közlekedett egy férfi. A sofőr úticéljához közeledve a kézifék segítségével próbált megállni, de elvesztette uralmát az autó felett, majd egy beton hídfőnek ütközött.

Az egyenruhások a helyszínen megállapították, hogy a 47 éves helyi lakos nem rendelkezik vezetői engedéllyel, a forgalomból ideiglenesen kivont autóval pedig hatósági jelzések nélkül közlekedett. A járműben utazott még a férfi élettársa, valamint két gyermeke is. A nagyobbik fiú nemrég lett két éves, ő a jobb első ülésen, a kisebbik - aki még egy éves sem múlt – hátul az élettárs ölében utazott. A kocsiban gyermekbiztonsági ülések nem voltak, és senki sem használta a biztonsági övét. A balesetben a járművezető, illetve a két kisgyermek is megsérült, a gyermekeket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A balesetvizsgálók a férfi ellen eljárást indítottak.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező!

Magyarországon a biztonsági gyermekülések használatát a KRESZ 2002. január 1-jén hatályba lépett módosítása tette szintén kötelezővé. A szabály megszegése szankciót von maga után, a bírság pedig a gépjárművezetőt terheli.

A gyermekbiztonsági rendszer speciális védőeszköz, amely elsősorban közlekedési baleset esetén nyújt védelmet. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.