Két órán belül háromszor mérték be

2023. 05. 09., k - 14:38
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Zala vármegyében folyamatosak a sebesség-ellenőrzések a balesetek megelőzése érdekében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak a sebesség-ellenőrzések, mivel a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A sebességtúllépés sajnos nem egyedi eset, az azonban már inkább, hogy ugyanazt a személyautót két órán belül háromszor kapják gyorshajtáson. Ez egy kiemelkedő eset volt az elmúlt időszakban.

2023. április 17-én is sebességmérést végeztek a rendőrök a 74-es számú főút 58-as kilométerszelvényében, amikor egy autós a megengedett 90 km/h helyett 159 km/h sebességgel száguldott az útszakaszon. A sofőrt néhány perccel később a 36-os kilométerszelvényben is lefotózták, akkor 130 km/h-val hajtott. Ezt követően Bocskán, az Ady Endre utcában is lencsevégre kapták, ekkor a megengedett 60 km/h helyett ”csak” 73 km/h-át jelzett a műszer. Az üzembentartóval szemben két esetben közigazgatási, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, és emellett nyolc közúti közlekedési előéleti pontot is bezsebelt.  

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. Az ellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

 Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.