Két órán belül háromszor mérték be

2023. 05. 09., k - 14:38
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Zala vármegyében folyamatosak a sebesség-ellenőrzések a balesetek megelőzése érdekében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak a sebesség-ellenőrzések, mivel a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A sebességtúllépés sajnos nem egyedi eset, az azonban már inkább, hogy ugyanazt a személyautót két órán belül háromszor kapják gyorshajtáson. Ez egy kiemelkedő eset volt az elmúlt időszakban.

2023. április 17-én is sebességmérést végeztek a rendőrök a 74-es számú főút 58-as kilométerszelvényében, amikor egy autós a megengedett 90 km/h helyett 159 km/h sebességgel száguldott az útszakaszon. A sofőrt néhány perccel később a 36-os kilométerszelvényben is lefotózták, akkor 130 km/h-val hajtott. Ezt követően Bocskán, az Ady Endre utcában is lencsevégre kapták, ekkor a megengedett 60 km/h helyett ”csak” 73 km/h-át jelzett a műszer. Az üzembentartóval szemben két esetben közigazgatási, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, és emellett nyolc közúti közlekedési előéleti pontot is bezsebelt.  

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. Az ellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

 Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.