Kétszer is teherautó gázolt Sopronban

2020. 07. 30., cs - 08:15
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mindkét esetben a járművezetők figyelmetlensége vezetett a gyalogosgázolásokhoz.

Sopronban, a Városház utca 2. szám előtt egy tehergépkocsi vezetője a polgármesteri hivatal gépkocsi bejáratánál leparkolt 2020. július 29-én 10 óra 10 perckor, mivel  a mögötte lévő munkaterületről egy konténert akart elszállítani. Elindulásakor – figyelmetlensége miatt - nem győződött meg arról, hogy a tehergépkocsi holtterében egy járókerettel közlekedő 81 éves asszony lépett a járműve elé, akit ennek következtében elütött.  A baleset során a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

1

Ugyanazon a napon Sopronban, a Lackner Kristóf utcában közlekedett egy hulladékszállító tehergépkocsival egy 58 éves férfi. A sofőr a gépjárművel megállt a Ferenczy János utcában egy gyalogátkelőhelynél, azonban a szemétszállító gépkocsi elejével túlhajtott az útburkolati jelzésen. A jármű két utasa kiszállt, szolgálati feladataikat elvégezték, majd visszaültek a teherautóba. A vezető a járművel elindult, azonban figyelmetlenségéből adódóan nem adott elsőbbséget a zebrán áthaladó, a gépkocsit bal oldalról gyalogosan kikerülő 79 éves nőnek, ezért őt elgázolta. A baleset következtében az idős asszony megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.  

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy

  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
  • A járművezetők esetében nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

1

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam