Kilenc jogsi ugrott

2024. 05. 21., k - 08:59
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tizenöt ittassal szemben intézkedtek a rendőrök a pünkösdi hosszú hétvégén Tolnában.

Az elmúlt 96 órában megyeszerte ellenőrizték az egyenruhások a sofőröket, közülük többen vezetésre alkalmatlan állapotban ültek a volán mögé.

A bűncselekményi értékhatárt fújó járművezetők közül hárman produkáltak 1 mg/l fölötti értéket, a legmagasabbat – 1,53-at - egy szekszárdi nőnél mérték az intézkedők.

kép

Olyan is akadt, aki ittasan okozott balesetet. Nagyszokolyban egy autós a tolatási manőver során három kocsinak is nekiment, majd az árokban, egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr nemcsak ittas volt, korábban a vezetéstől is eltiltották, így két büntetőeljárás is indult ellene.(lead kép)

Szekszárdon egy segédmotorkerékpárral közlekedő férfiról derült ki, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, KRESZ vizsgát soha nem tett. Egy autós ellenőrzése során megállapították, hogy a 18 előéleti büntetőpontja miatt áll eltiltás alatt. Nagymányokon egy autós akadt fenn az ellenőrzésen, aki eltiltás hatálya alatt, vezetői engedély hiányában vett rész a közlekedésben.

Az ittas baleseten kívül további 5 anyagi káros közlekedési esemény történt. Két vadelütés, egy elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása, egy kikerülési és egy jobbra tartási kötelezettség elmulasztása miatt sérült 2-2 autó.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az, aki alkoholos ital fogyasztása után ül a volán mögé, mekkora kockázatnak teszi ki mind saját magát, mind a többi közlekedőt. Mindenkinek tudnia kell, hogy Magyarországon e tekintetben zérótolerancia van. Annak, aki szeszes ital fogyasztását követően a volán mögé ül, számolnia kell azzal, hogy már kisebb mértékű alkoholos befolyásoltság esetén is magas összegű bírságot kell fizetnie, és közlekedési büntetőpontot is kap. Viszonylag kevés alkohol elfogyasztása kell ahhoz, hogy a sofőr vezetői engedélyét is bevonják, és a bíróság elítélje járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.