Kirívó magatartás vezetett újabb balesethez Fejér megyében

2022. 09. 30., p - 09:42
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Sárkeszi közelében hárman sérültek meg. Közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás a vétkes sofőrrel szemben.

Egy székesfehérvári nő 2022. szeptember 29-én reggel személygépjárművel a 7202-es számú úton, Sárszentmihály felől Sárkeszi irányába közlekedett. Haladása során - mivel nem megfelelően választotta meg autója sebességét -, egy balra ívelő útkanyarulatban a nedves aszfalton megcsúszott, majd a mentiránya szerinti bal oldali sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóssal. A baleset során mindkét járművezető és egy utas megsérült. Az eset kapcsán a székesfehérvári sofőrrel szemben közúti közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A közlekedési balesetek elszaporodása elsősorban az agresszív, durva járművezetői magatartással magyarázható. A balesetveszélyes közúti szituációk elkerülése érdekében a rendőrség kiemelten kezeli a főbb baleseti okok közlekedésrendészeti ellenőrzését, így a sebességtúllépés, a kanyarodási, az előzési, az elsőbbségi szabályok megszegését és az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetést.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében társadalmi összefogás szükséges, amelynek szerves része az egyéni felelősségvállalás is. Az emberéletek megóvása körültekintéssel, szabálykövetéssel biztosítható.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.