Kisbérnél ért véget a száguldás

2023. 02. 06., h - 07:45
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a járművezetőt, aki 138 km/h-val hajtott a 81-es főúton.

A Kisbéri Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály munkatársai 2023. február 4-én sebességellenőrzést hajtottak végre a 81-es számú főúton. Az akció során bemértek egy járművezetőt a 81-es számú főúton, aki a megengedett 90 km/h helyett 138 km/h-val közlekedett. A szlovák állampolgárságú férfi emellett nem tudta igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodását, és az is kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Ráadásul vele szemben a Schengeni Információs Rendszerben elhelyezett körözés alapján tartózkodási hely megállapítását is elrendelték. A 31 éves férfit az egyenruhások előállították a Kisbéri Rendőrkapitányságra.

Az intézkedés során a Komáromi Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő szlovák rendőrök megerősítették az engedély nélküli vezetés tényét.

A férfi részére a rendőrök a sebességhatár túllépése miatt 45.000 forint értékben közigazgatási bírságot, a tartózkodási szabályok megsértése miatt 50.000 forint helyszínbírságot szabtak ki. A sofőr ellen az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.