Kiskorú gyermekével az ölében vezetett Nyíregyházán- Az intézkedő rendőröket is megdöbbentette a magyarázat

2020. 05. 28., cs - 13:21
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A járművezető a biztonsági övet sem használta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vontak intézkedés alá egy személygépkocsit, és annak vezetőjét 2020. május 27-én délelőtt Nyíregyházán. A motoros rendőrökkel szemben közlekedő 25 éves nő, a 4 éves gyermekével az ölében vezette gépkocsiját, miközben még a biztonsági övet sem használta. Az egyenruhások döbbenten hallgatták az anya nem csupán szabálytalan, de rendkívül balesetveszélyes tettének magyarázatát, mely szerint azért közlekedett szabálytalanul a közúti forgalomban, hogy a fia érezze milyen a vezetési élmény. A rendőrök a járművezetőnek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tízezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés, azaz a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt pedig a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyorsított eljárásban harmincezer forint pénzbírságot és 3 előéleti pontot szabtak ki az elkövetett jogsértés miatt.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetik azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések elkerülése, illetve súlyossági fokának csökkentése érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.