Körözték, ittas volt, elütötte a kerékpárost

2023. 09. 21., cs - 10:08
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök egy 42 éves sofőrrel szemben intézkedtek, aki gépkocsijával egy biciklist gázolt el.

Győrben, a Tihanyi Árpád út szervízútján közlekedett személygépkocsival a Szauter Ferenc utca felől az Ifjúság körút irányába 2023. szeptember 20-án 14 óra 20 perc körül egy győri férfi. Haladása során a kereszteződésbe – vélhetően ittasságának betudhatóan – az „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla tábla figyelmen kívül hagyásával hajtott be, és elütötte a kerékpáros átvezetőn közlekedő 89 éves biciklis férfit. A kerékpáros a baleset során megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

1

2

Az intézkedés során kiderült, hogy a balesetet okozó férfi ellen a Győri Járásbíróság szabálysértési körözést adott ki, továbbá a járőrök a helyszínen a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt elfogták és a helyi rendőrkapitányságra előállították.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Az ittas, vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 … hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.