Körültekintően a zebráknál!

2022. 01. 25., k - 07:56
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el két nőt egy gépkocsivezető Tatán.

A tatai körforgalomnál történt személyi sérüléssel járó baleset 2022. január 24-én délután. Egy 25 éves férfi utasával gépkocsival az Almási út felől a Május 1. út irányába közlekedett. Az egyirányú úton a zebrához érve nem biztosított elsőbbséget két átkelő gyalogosnak és nekik ütközött. A balesetben egy 70 éves nő súlyos, egy 77 éves nő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja.

1

 

2

 

A baleset kapcsán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket! Nem csak a köd, a csapadék vagy a sötétség, de a szemből sütő nap is nehezítheti a gyalogosok észlelését, ezért ilyen időjárási körülmények között is fokozott óvatossággal kell vezetni.
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

 

Kérjük, hogy mindig kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek!

hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.