Követni csak megfelelő távolságból!

2023. 04. 19., sze - 14:31
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forgalmi okból lassító, majd megálló személygépkocsinak ütközött egy kamion Békés vármegyében. Az autó vezetője életét vesztette. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A 47-es számú főúton, Békéscsaba külterületén, 2022. augusztus 19-én 10 óra körül egy Mezőberény felé tartó kamion hátulról nekiütközött egy személygépkocsinak. Az autós balra akart kanyarodni, ezért a felezővonal mellé húzódott, lassított és megállt. Ezt későn vette észre a kamion sofőrje, és elmondása szerint már nem tudta elkerülni az ütközést. A személyautó árokba csapódott, a vezetőjét a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol tíz nappal később meghalt. A kamion sofőrjét a rendőrség halálos közúti baleset okozása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, a férfi a kihallgatásán elismerte a felelősségét. Elmondta, hogy gondolt arra, áttér a szemközti sávba, úgy kerüli ki az autót, de szemből is volt forgalom. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset miatt elrendelt nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2023. április 19-én továbbította az ügyészségre. A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra a közlekedési szabályra, amely szerint járművet másik járművel csak úgy szabad követni, hogy ha az elöl haladó jármű hirtelen fékez, a mögötte haladó jármű még akkor is meg tudjon állni. Tartsanak megfelelő követési távolságot azért, hogy időben észleljék a forgalmi akadályokat és tudjanak reagálni azokra!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.